top of page

Blomdekorationer

Blomdekorationer gör ett bröllop mer livfullt, färgat och inlevelse rikt. Genom de blommor man valt förenas designen, från brudbuketten, vigsel lokalen till där festen ska arrangeras. Oftast väljer man blommor till det tema och den design man valt att bröllopet ska ha, och klassiska bröllopsblommor som pioneer och rosor brukar då vara populära. Men det finns också generella trender, både inom florist världen, men också mer specifikt blommor till just bröllop. De sista 5 åren har kronor till bruden gjorda av blommor varit en stor trend, och nu under 2018 fortsätter denna trend med mer smycken gjorda av blommor. Det kan vara armband, manschetter eller broscher för både bruden, brudgummen och brudtärnorna. En kontrast till dessa små accessoarer är att använda stora blomarrangemang, som är något modernt som kan personifieras specifikt till bröllopet. Det kan vara upphängda blommor, eller i en båge, alternativt en vägg av blommor, och det blir en fantastisk bakgrund till att ta foton på.



Picture from Meijer Roses

Detta är ett exempel av en vägg arrangemang och är skapat av Jemma Holmes, här använder hon sig av hortensia och avalanche rosor.


När det gäller just blommor så är dahlias på framkant i år och även mer traditionella blommor som rosor, orkideer och hortensia, för att nämna några. Anledningen till just dessa blommor har med färgen att göra, då man ofta kan ha dem i lila tonade färger, då Pantone har utsett färgen ultraviolett till årets färg 2018. Denna färg i liknande toner som purpur, cerise eller bourgogneröd blir en stark kontrast med metallfärger som också är en trend. Koppar eller brons färgat tillsammans med lila skapar en mystisk, dramatisk och modern design som samtidigt är vågat också. Ett exempel på dessa lila toner kan ses i detta blomarrangemang av Karen Tran.



Picture from Meijer Roses

Blomdekorationer är något vi varmt rekommenderar våra kunder att prioritera i sin budgetering för att skapa den där extra känslan på hela festligheten.



Inlägg skrivet av Silvia som under 2018 praktiserar hos oss på Wedding By Moalee.


50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page